Vepřové maso po sečuánsku

Ingredience


Česnek 100 g
Cibule 300 g
Cukr krupice 100 g
Glutasol 20 g
Houby černé 100 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Ocet kvasný lihový 35 ml
Olej stolní 300 ml
Omáčka sójová 200 ml
Paprika sterilovaná 100 g
Pórek 300 g
Solamyl 200 g
Sůl 30 g
Vejce slepičí 200 g
Vepřová kýta 1000 g
Víno bílé 160 ml
Žampiony čerstvé 200 g
Zelí hlávkové bílé 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme.
  2. Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo.
  3. Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku.
  4. Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením.
  5. Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme.