Vepřové maso po sečuánsku
Ingredience
Česnek |
100 g |
Cibule |
300 g |
Cukr krupice |
100 g |
Glutasol |
20 g |
Houby černé |
100 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Ocet kvasný lihový |
35 ml |
Olej stolní |
300 ml |
Omáčka sójová |
200 ml |
Paprika sterilovaná |
100 g |
Pórek |
300 g |
Solamyl |
200 g |
Sůl |
30 g |
Vejce slepičí |
200 g |
Vepřová kýta |
1000 g |
Víno bílé |
160 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Zelí hlávkové bílé |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme.
- Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo.
- Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku.
- Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením.
- Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme.