Česnekové chlebníčky s olivami
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Chléb toastový |
8 krajíc |
Česnek |
5 stroužek |
Máslo čerstvé |
150 g |
Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
50 g |
Olivy černé |
4 ks |
Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava: Na pekáčku s lívancovníkovými prohlubněmi pomažeme máslem prohlubně a troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
- Chlebníčky: Z krajíčků tmavého chleba okrájíme kůrky a krajíčky rozválíme do větších ploch. Z rozválených krajíců vykrájíme kruhy, které svou velikostí budou odpovídat lívancovým prohlubním na připraveném pekáčku. Odřezky z krajíčků chleba necháme asi 10 minut odpočinout v lednici.
- Nádivka do chlebíčků: Piniové oříšky oloupeme a nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Nasekané oříšky opečeme pod grilem, dozlatova a smícháme je s utřeným česnekem, rozměklým máslem a čerstvě nasekaným oregánem. Nádivku můžeme rozmixovat v mixéru, rozmíchat v hmoždíři nebo v třecí misce.
- Pečení a servírování: Na připravené krajíce chleba rozdělíme česnekovou nádivku a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
- Tyto domácí chlebíčky servírujeme horké, rovnou z trouby. Každý krajíček ozdobíme lístky oregána a rozpůlenými černými olivami.