Chlebové bochánky s kandovaným ovocem
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Droždí sušené |
10 g |
Kandované ovoce |
80 g |
Máslo arašídové |
100 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Med včelí |
80 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka chlebová |
450 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
25 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, máslo, promícháme, přilijeme vlažné mléko a důkladně prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Přisypeme kandované ovoce, těsto znovu důkladně prohněteme, aby se spojilo s ovocem. Z těsta vytvarujeme 12 stejných bochánků, které vyskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout další hodinu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.
- Ještě teplé bochánky potřeme medem a necháme vychladnout. Upravíme po dvou kusech na talířky a podáváme s máslem.