Chlebové bochánky s kandovaným ovocem

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Droždí sušené 10 g
Kandované ovoce 80 g
Máslo arašídové 100 g
Máslo čerstvé 25 g
Med včelí 80 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka chlebová 450 g
Sůl 5 g
Tuk 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, máslo, promícháme, přilijeme vlažné mléko a důkladně prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Přisypeme kandované ovoce, těsto znovu důkladně prohněteme, aby se spojilo s ovocem. Z těsta vytvarujeme 12 stejných bochánků, které vyskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout další hodinu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.
  2. Ještě teplé bochánky potřeme medem a necháme vychladnout. Upravíme po dvou kusech na talířky a podáváme s máslem.