Skořicové roládky s rozinkami
Ingredience
Droždí sušené |
10 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko polotučné |
130 ml |
Mouka chlebová |
230 g |
Sirup javorový |
30 ml |
Sůl |
3 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr třtinový |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Rozinky tmavé |
60 g |
Skořice mletá |
15 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy vsypeme mouku, sůl, droždí, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vlažné mléko, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vyválíme na obdélníkový plát, máslo smícháme s cukrem a skořicí, plát těsta potřeme, posypeme rozinkami, srolujeme, nakrájíme na řezy, rozložíme na pomaštěný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut dozlatova.
- Horké roládky potřeme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Upravíme na talířky a podáváme.