Skořicové roládky s rozinkami

Ingredience


Droždí sušené 10 g
Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 130 ml
Mouka chlebová 230 g
Sirup javorový 30 ml
Sůl 3 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 1 ks
Cukr třtinový 60 g
Máslo čerstvé 50 g
Rozinky tmavé 60 g
Skořice mletá 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, sůl, droždí, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vlažné mléko, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vyválíme na obdélníkový plát, máslo smícháme s cukrem a skořicí, plát těsta potřeme, posypeme rozinkami, srolujeme, nakrájíme na řezy, rozložíme na pomaštěný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut dozlatova.
  2. Horké roládky potřeme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Upravíme na talířky a podáváme.