Hrozinkoví šnečci s oříšky
Ingredience
Cukr třtinový |
100 g |
Cukr krupice |
20 g |
Droždí sušené |
10 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
240 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Sůl |
5 g |
Cukr krupice |
120 g |
Hrozinky |
100 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Ořechy lískové |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 100 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a nakonec vmícháme sušené droždí. Znětením vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Zatím si připravíme krém.
- V hrnci svaříme mléko a odstavíme. Vmícháme cukr, mouku a vejce dohladka a na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přisypeme hrozinky a nasekané lískové ořechy a necháme vychladnout.
- Z těsta vyválíme 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty, natřeme je hotovým krémem, pevně svineme a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout, potom posypeme třtinovým cukrem a pečemem 20 minut na 200°C.