Hrozinkoví šnečci s oříšky

Ingredience


Cukr třtinový 100 g
Cukr krupice 20 g
Droždí sušené 10 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 240 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Sůl 5 g
Cukr krupice 120 g
Hrozinky 100 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Ořechy lískové 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a nakonec vmícháme sušené droždí. Znětením vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Zatím si připravíme krém.
  2. V hrnci svaříme mléko a odstavíme. Vmícháme cukr, mouku a vejce dohladka a na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přisypeme hrozinky a nasekané lískové ořechy a necháme vychladnout.
  3. Z těsta vyválíme 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty, natřeme je hotovým krémem, pevně svineme a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout, potom posypeme třtinovým cukrem a pečemem 20 minut na 200°C.