Soljanka z hovězího masa

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Drůbeží maso vařené 200 g
Houby nakládané 150 g
Hovězí maso přední 600 g
Kapary 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 7 ks
Okurky nakládané 4 ks
Olivy černé 16 ks
Párky jemné 2 ks
Pepř černý celý 12 ks
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 2 kávová lžička
Uzené maso vařené 200 g
Voda pitná 3 l
Zakysaná smetana 8 polévková lžíce
Zelí hlávkové bílé 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přední hovězí maso, neloupanou cibuli, velkou mrkev, petržel a malý celer dáme vařit do 2 l vody. Přibližně po hodině a půl vývar osolíme a když maso změkne, vývar procedíme, maso rozkrájíme na kousky.
  2. Mezitím nakrouháme čtvrtku hlávky zelí, spolu s nakládanými houbami ji spaříme vařící vodou, na kostky pokrájíme vařené drůbeží i uzené maso a rajčata, na kolečka párky, nadrobno velké kyselé okurky i cibuli. Nálev z okurek svaříme.
  3. 400 ml svařeného okurkového nálevu přilijeme do hovězího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme veškeré nakrájené maso, houby, zelí s rajčaty i cibuli, vypeckované, napůl překrájené olivy a kapary. Podle chuti přisolíme, přidáme celý pepř, nové koření, na mírném ohni slabě povaříme asi 15 minut.
  4. Při podávání vložíme do talíře soljanky zakysanou smetanu, plátek citronu, zelenou petrželku a kopr.