Telecí řízky s houbami a jablky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Houby sušené |
50 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Jablka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Okurky nakládané |
3 ks |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
120 g |
Telecí kýta |
600 g |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sušené houby namočíme do vody, cibuli krájíme nadrobno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky spolu s okurkami a šunkou.
- Maso z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, poté vmícháme šunku, jablka, okurky i okapané houby. Směs zalijeme vývarem, na mírném plameni za občasného míchání podusíme do měkka. Před koncem vmícháme rajčatový protlak a dodusíme.
- Řízky podáváme s houbovou směsí.