Telecí řízky s houbami a jablky

Ingredience


Cibule 2 ks
Houby sušené 50 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Jablka 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Okurky nakládané 3 ks
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Protlak rajčatový 1.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 120 g
Telecí kýta 600 g
Voda pitná 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sušené houby namočíme do vody, cibuli krájíme nadrobno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky spolu s okurkami a šunkou.
  2. Maso z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, poté vmícháme šunku, jablka, okurky i okapané houby. Směs zalijeme vývarem, na mírném plameni za občasného míchání podusíme do měkka. Před koncem vmícháme rajčatový protlak a dodusíme.
  3. Řízky podáváme s houbovou směsí.