Medový chlebíček s datlemi
Ingredience
Datle |
80 g |
Droždí sušené |
10 g |
Med včelí |
60 g |
Mouka chlebová |
250 g |
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
75 g |
Olej slunečnicový |
25 g |
Sezam - semena |
40 g |
Sůl |
4 g |
Tuk |
25 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy vsypeme chlebovou mouku, sůl, droždí, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej, med a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme, poté necháme hodinu kynout. Datle zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a spolu se sezamem přimícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme ještě půl hodiny kynout. Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při 220°C do zlatova.
- Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout. Krájíme na slabé krajíčky, upravíme na talířky a podáváme.