Medový chlebíček s datlemi

Ingredience


Datle 80 g
Droždí sušené 10 g
Med včelí 60 g
Mouka chlebová 250 g
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická 75 g
Olej slunečnicový 25 g
Sezam - semena 40 g
Sůl 4 g
Tuk 25 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme chlebovou mouku, sůl, droždí, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej, med a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme, poté necháme hodinu kynout. Datle zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a spolu se sezamem přimícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme ještě půl hodiny kynout. Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při 220°C do zlatova.
  2. Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout. Krájíme na slabé krajíčky, upravíme na talířky a podáváme.