Dýňový chlebíček s novým kořením
Ingredience
Cukr krupice |
180 g |
Dýně |
450 g |
Dýňová semínka |
25 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
12 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Nové koření mleté |
8 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Sůl |
4 g |
Tuk |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dýni rozkrojíme, vyřízneme dužinu, odstraníme semínka, nakrájíme na kostky, alobal potřeme tukem, zabalíme do něj dýni, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Dýni necháme vychladnout, oté ji rozmačkáme vidličkou.
- Do mísy vsypeme mouku s kypřicím práškem, mleté nové koření, sůl, promícháme, přidáme máslo s cukrem, rozkvedlaná vejce, dýni a pečlivě vypracujeme těsto. Přisypeme dýňová semínka, důkladně prohněteme. Formu vymastíme olejem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 90 minut.
- Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a podáváme.