Kakaový chlebíček kynutý
Ingredience
Cukr krystal |
30 g |
Droždí sušené |
10 g |
Kakao |
30 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka chlebová |
450 g |
Olej slunečnicový |
50 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
25 g |
Voda pitná |
250 ml |
Čokoláda hořká |
60 g |
Rozinky tmavé |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy vsypeme mouku, kakao, rozinky, sůl, sušené droždí, cukr, důkladně promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Pečlivě prohněteme, zakryjeme ubrouskem a necháme 45 minut vykynout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme kynout ještě 40 minut. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.
- Chlebíček vyklopíme z formy, posypeme strouhanou čokoládou, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké krajíčky, namažeme máslem a podáváme.