Kakaový chlebíček kynutý

Ingredience


Cukr krystal 30 g
Droždí sušené 10 g
Kakao 30 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka chlebová 450 g
Olej slunečnicový 50 g
Sůl 5 g
Tuk 25 g
Voda pitná 250 ml
Čokoláda hořká 60 g
Rozinky tmavé 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, kakao, rozinky, sůl, sušené droždí, cukr, důkladně promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Pečlivě prohněteme, zakryjeme ubrouskem a necháme 45 minut vykynout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme kynout ještě 40 minut. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.
  2. Chlebíček vyklopíme z formy, posypeme strouhanou čokoládou, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké krajíčky, namažeme máslem a podáváme.