Telecí řízky na paprice
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
1.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rozkrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici, papriku, rozředíme vodou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Na závěr přidáme smetanu a citronovou šťávu. Do omáčky vrátíme řízky, necháme je prohřát a podáváme.