Telecí řízky na paprice

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Paprika mletá sladká 1.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 120 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Voda pitná 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozkrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici, papriku, rozředíme vodou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Na závěr přidáme smetanu a citronovou šťávu. Do omáčky vrátíme řízky, necháme je prohřát a podáváme.