Chléb s kari kořením
Ingredience
Kari koření |
15 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mandle loupané |
15 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Nové koření mleté |
2 g |
Samokypřicí mouka |
230 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy vsypeme obě mouky, prášek do pečiva, sůl, mleté nové koření, kari koření, drcené mandle, promícháme, přidáme máslo a zapracujeme do sypké směsi. Přilijeme vodu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme, vytvarujeme podlouhlý bochník, položíme na vymaštěný plech, povrch dvakrát nařízneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 45 minut. Jestliže chléb rychle tmavne, zakryjeme ho alobalem.
- Chléb necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.