Bramborový chléb se sýrem
Ingredience
Brambory vařené |
180 g |
Hořčice v prášku |
5 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Čedar |
130 g |
Tuk |
25 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, 100 g nastrouhaného sýra, práškovou hořčici, přidáme rozmačkané vařené brambory, přilijeme vodu, olej a vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj podlouhlý bochník, vložíme na vymaštěný plech, posypeme zbytkem sýra, umístííme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi půl hodiny (do zlatova).
- Chléb necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.