Bramborový chléb se sýrem

Ingredience


Brambory vařené 180 g
Hořčice v prášku 5 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Olej slunečnicový 20 g
Sůl 8 g
Sýr Čedar 130 g
Tuk 25 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, 100 g nastrouhaného sýra, práškovou hořčici, přidáme rozmačkané vařené brambory, přilijeme vodu, olej a vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj podlouhlý bochník, vložíme na vymaštěný plech, posypeme zbytkem sýra, umístííme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi půl hodiny (do zlatova).
  2. Chléb necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.