Vánoční hvězdičky s punčovou náplní

Ingredience


Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Cukr moučkový 130 g
Cukr vanilka 20 g
Hera 250 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Hera 50 g
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Cukr moučkový 130 g
Cukr vanilka 40 g
Hera 150 g
Piškoty dětské kulaté 150 g
Punč 70 ml
Vaječný žloutek sušený 2 ks
Čokoláda hořká 100 g
Tuk ztužený 50 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál prosejeme mouku, přidáme vanilkový cukr, skořici, volně změklou Heru, cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, žloutky. Nakonec podle potřeby na hustotu těsta vlijeme mléko a vypracujeme hladké těsto.
  2. Na moukou posypaném vále těsto ihned rozválíme na velký plát, silný 3 mm. Formičkou z těsta vykrajujeme hvězdičky, které skládáme vedle sebe na Herou vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu a přeložíme je na kovovou mřížku, kde vychladnou úplně.
  3. Rozdrcené piškoty pokapeme punčem, rukou prohněteme a necháme chvilku odstát. Při pokojové teplotě změklou Heru nakrájíme do misky, přidáme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a dobře vyšleháme na hladkou hmotu. Přidáme namočené piškoty a ještě prošleháme na hladkou náplň. Ve vodní lázní, za stálého míchání rozpustíme čokoládu s Herou.
  4. Vychladlé hvězdičky naplníme připravenou náplní, slepíme po dvou k sobě. Nakonec je potřeme připravenou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.