Těstoviny plněné tuňákem

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 125 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Rigatoni 400 g
Voda pitná 1 l
Sýr Ricotta 200 g
Tuňák v oleji 200 g
Pepř černý mletý 2 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 2 g
Sýr Parmezán 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava: zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
  2. Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tak, aby byly "al dente". Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Studené těstoviny promícháme se lžící olivového oleje
  3. a naplníme cukrářským kornoutem sýrovou náplní s tuňákem, rozložíme po jedné vrstvě do zapékací mísy, polijeme ochucenou smetanouvložíme asi na 20 minut zapéct do předehřáté trouby. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, rovnou z trouby, většinou jako hlavní chod.
  4. Náplň: konzervovaného tuňáka pokrájíme nadrobno a rozmícháme se sýrem Ricotta.
  5. Ochucená smetana: sýr Parmezán nastrouháme, rozmícháme ve smetaně, smetanu následně ochutíme solí a pepřem.