Těstoviny plněné tuňákem
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
125 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Rigatoni |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
Sýr Ricotta |
200 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
2 g |
Sýr Parmezán |
20 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava: zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
- Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tak, aby byly "al dente". Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Studené těstoviny promícháme se lžící olivového oleje
- a naplníme cukrářským kornoutem sýrovou náplní s tuňákem, rozložíme po jedné vrstvě do zapékací mísy, polijeme ochucenou smetanouvložíme asi na 20 minut zapéct do předehřáté trouby. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, rovnou z trouby, většinou jako hlavní chod.
- Náplň: konzervovaného tuňáka pokrájíme nadrobno a rozmícháme se sýrem Ricotta.
- Ochucená smetana: sýr Parmezán nastrouháme, rozmícháme ve smetaně, smetanu následně ochutíme solí a pepřem.