Žemle se sušenými rajčaty

Ingredience


Droždí sušené 10 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 40 ml
Mouka chlebová 230 g
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Sůl 4 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 15 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme kynout přibližně hodinu a půl. Sušená rajčata namočíme, dáme okapat, rozkrájíme nadrobno, zapracujeme do těsta a ještě dvě minuty důkladně hněteme. Vytvarujeme osm žemlí, vyskládáme je na vymaštěný plech, potřeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230°C asi 15 minut do zlatova.
  2. Před podáváním necháme žemle vychladnout.