Česnekové rohlíčky s tymiánem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 5 ml
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Sůl 5 g
Tuk 20 g
Tymián sušený 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto rozválíme na plát, ze kterého nařežeme stejné trojúhelníčky. Smícháme měkké máslo s prolisovaným česnekem, sušeným tymiánem a citronovou šťávou, trojúhelníčky tímto máslem potřeme. Zavineme od širší strany k protějšímu cípu do tvaru rohlíčků, vyskládáme na vymaštěný plech a necháme půl hodiny odpočinout. Vložíme do vyhřáté trouby, přiložíme plecháček s troškou vody (aby v troubě vznikla pára a rohlíčky byly nadýchané), pečeme při 200°C asi 15 minut do zlatova.