Česnekové rohlíčky s tymiánem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
5 ml |
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
20 g |
Tymián sušený |
3 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Listové těsto rozválíme na plát, ze kterého nařežeme stejné trojúhelníčky. Smícháme měkké máslo s prolisovaným česnekem, sušeným tymiánem a citronovou šťávou, trojúhelníčky tímto máslem potřeme. Zavineme od širší strany k protějšímu cípu do tvaru rohlíčků, vyskládáme na vymaštěný plech a necháme půl hodiny odpočinout. Vložíme do vyhřáté trouby, přiložíme plecháček s troškou vody (aby v troubě vznikla pára a rohlíčky byly nadýchané), pečeme při 200°C asi 15 minut do zlatova.