Vepřová játra s mandlemi
Ingredience
Česnek |
100 g |
Cibule |
200 g |
Cukr krupice |
50 g |
Glutasol |
20 g |
Houby černé |
100 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Játra vepřová |
1600 g |
Mandle |
500 g |
Olej stolní |
300 ml |
Omáčka sójová |
100 ml |
Paprika sterilovaná |
100 g |
Pórek |
250 g |
Solamyl |
100 g |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
120 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a promícháme s máčeným škrobem.
- Játra prudce opečeme na horkém tuku a přidáme očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pórek, jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kapii, očištěné žampiony, černé houby a loupané pražené mandle.
- Vše promícháme a zalijeme zálivkou z vína, vývaru, sójové omáčky, glutasolu, soli, cukru a podusíme.