Vepřová játra s mandlemi

Ingredience


Česnek 100 g
Cibule 200 g
Cukr krupice 50 g
Glutasol 20 g
Houby černé 100 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Játra vepřová 1600 g
Mandle 500 g
Olej stolní 300 ml
Omáčka sójová 100 ml
Paprika sterilovaná 100 g
Pórek 250 g
Solamyl 100 g
Sůl 10 g
Víno bílé 120 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a promícháme s máčeným škrobem.
  2. Játra prudce opečeme na horkém tuku a přidáme očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pórek, jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kapii, očištěné žampiony, černé houby a loupané pražené mandle.
  3. Vše promícháme a zalijeme zálivkou z vína, vývaru, sójové omáčky, glutasolu, soli, cukru a podusíme.