Páj s cibulí a sýrem

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Olej slunečnicový 25 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 80 g
Sůl 6 g
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Tuk 30 g
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme do zlatova. Odstavíme, již mimo oheň osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný sýr a petrželku.
  2. Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na větší plát, ze kterého vykrojíme 8 stejných placek. Čtyři placky vložíme do vymaštěných forem na koláče, naplníme směsí z pánve, zakryjeme zbylými plackami, uprostřed propíchneme, okraje přimáčkneme, formy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C zhruba 20 minut.
  3. Páje upravíme na talíře a ihned podáváme.