Páj s cibulí a sýrem
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Olej slunečnicový |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
80 g |
Sůl |
6 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Tuk |
30 g |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme do zlatova. Odstavíme, již mimo oheň osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný sýr a petrželku.
- Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na větší plát, ze kterého vykrojíme 8 stejných placek. Čtyři placky vložíme do vymaštěných forem na koláče, naplníme směsí z pánve, zakryjeme zbylými plackami, uprostřed propíchneme, okraje přimáčkneme, formy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C zhruba 20 minut.
- Páje upravíme na talíře a ihned podáváme.