Bramborové knedlíky ze syrových brambor s toastovým chlebem
Ingredience
Brambory |
1500 g |
Chléb toastový |
80 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
125 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Střídku toastového chleba pokrájíme na kostičky, osmahneme do zlatova v pánvi na 30 gramech másla a odložíme na papírový ubrousek. Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy, vymačkáme z nich vodu, do hrnce vlijeme mléko, přidáme zbytek másla, osolíme, přivedeme k varu, pomalu za stálého míchání přisypeme hrubou mouku, důkladně promícháme, krátce povaříme a odstavíme. Smícháme s nastrouhanými bramborami, vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme 12 kulatých knedlíků. Do každého zapracujeme několik kostiček chleba, knedlíky vložíme do vroucí vody, vaříme zvolna asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.