Bramborové knedlíky ze syrových brambor s toastovým chlebem

Ingredience


Brambory 1500 g
Chléb toastový 80 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 125 g
Sůl 8 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Střídku toastového chleba pokrájíme na kostičky, osmahneme do zlatova v pánvi na 30 gramech másla a odložíme na papírový ubrousek. Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy, vymačkáme z nich vodu, do hrnce vlijeme mléko, přidáme zbytek másla, osolíme, přivedeme k varu, pomalu za stálého míchání přisypeme hrubou mouku, důkladně promícháme, krátce povaříme a odstavíme. Smícháme s nastrouhanými bramborami, vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme 12 kulatých knedlíků. Do každého zapracujeme několik kostiček chleba, knedlíky vložíme do vroucí vody, vaříme zvolna asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.