Pečené brambory s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Brambory |
600 g |
Citronová šťáva |
15 ml |
Jogurt bílý |
100 g |
Kmín římský |
5 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Salát Lollo Biondo |
160 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Větší brambory se slupkou pečlivě omyjeme a očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme utěrkou, rozložíme na plech, osolíme, pokapeme olejem. Poté je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu.
- V pánvi nasucho opražíme římský kmín a necháme vychladnout. V misce smícháme jogurt, opražený kmín, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit.
- Na dezertní talířky rozložíme vždy jedem list salátu, na něj upravíme pečené brambory nakrájené na čtvrtky, pokapeme jogurtovou omáčkou a podáváme.