Žampióny plněné sýrovou náplní
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
6 ml |
Máslo čerstvé |
170 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Tofu - uzený |
80 g |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné žampióny omyjeme, odkrojíme nožičky, ty pokrájíme na malé kousky. Žampióny pokapeme citrónovou šťávou, posypeme špetkou soli a naskládáme na sedmdesáti gramy másla vymazaný plech.
- Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně rozkrájíme a v pánvi na 100 g rozehřátého másla osmahneme. Přidáme krájené žampiónové nožičky, pod pokličkou podusíme do měkka. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme sýr, petrželovou nať, ochutíme zbylou solí, pepřem a vše dobře promícháme.
- Připravenou náplň lžící pokládáme do středu žampiónových kloboučků na plechu. Vložíme do nahřáté trouby, poté při 200 stupních pečeme 20 - 25 minut. Pečeme tak dlouho, aby se spojila náplň a žampióny byly upečené do měkka. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.