Žampióny plněné sýrovou náplní

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 6 ml
Máslo čerstvé 170 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Sůl 1 špetka
Sýr Tofu - uzený 80 g
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné žampióny omyjeme, odkrojíme nožičky, ty pokrájíme na malé kousky. Žampióny pokapeme citrónovou šťávou, posypeme špetkou soli a naskládáme na sedmdesáti gramy másla vymazaný plech.
  2. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně rozkrájíme a v pánvi na 100 g rozehřátého másla osmahneme. Přidáme krájené žampiónové nožičky, pod pokličkou podusíme do měkka. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme sýr, petrželovou nať, ochutíme zbylou solí, pepřem a vše dobře promícháme.
  3. Připravenou náplň lžící pokládáme do středu žampiónových kloboučků na plechu. Vložíme do nahřáté trouby, poté při 200 stupních pečeme 20 - 25 minut. Pečeme tak dlouho, aby se spojila náplň a žampióny byly upečené do měkka. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.