Žampióny se sýrovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
1 kg |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko plnotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Sýr Čedar |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Důkladně očištěné žampióny nakrájíme na proužky. Osmahneme spolu s oloupanou, na kousky pokrájenou cibulí v pánvi na rozehřátém másle do měkka. Přidáme ještě oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek, ochutíme solí, pepřem, zamícháme a přeložíme do zapékací mísy.
- V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, osmahneme, zalijeme osoleným a opepřeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme na hustou omáčku. Nakonec do horké omáčky vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a nalijeme na dušené žampióny v zapékací míse.
- Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poskládáme na tenká kolečka nakrájenou paprikou. Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních zapečeme po dobu cca 15 minut.
- Po upečení necháme jídlo odpočinout 5 - 10 minut, poté krájíme na porce. Klademe na jednotlivé talíře a podáváme.