Žampióny se sýrovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 70 g
Pepř černý mletý 0.5 špetka
Sůl 1 špetka
Žampiony čerstvé 1 kg
Máslo čerstvé 100 g
Mléko plnotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Paprika zelená 1 ks
Sýr Čedar 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Důkladně očištěné žampióny nakrájíme na proužky. Osmahneme spolu s oloupanou, na kousky pokrájenou cibulí v pánvi na rozehřátém másle do měkka. Přidáme ještě oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek, ochutíme solí, pepřem, zamícháme a přeložíme do zapékací mísy.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, osmahneme, zalijeme osoleným a opepřeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme na hustou omáčku. Nakonec do horké omáčky vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a nalijeme na dušené žampióny v zapékací míse.
  3. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poskládáme na tenká kolečka nakrájenou paprikou. Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních zapečeme po dobu cca 15 minut.
  4. Po upečení necháme jídlo odpočinout 5 - 10 minut, poté krájíme na porce. Klademe na jednotlivé talíře a podáváme.