Zapečené rohlíky s ementálem
Ingredience
Mandle |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Salám měkký |
130 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
220 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Strouhanka |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno naskládáme na kolečka pokrájené rohlíky, na ně také na kolečka rozkrájený salám. Na salám položíme na plátky krájený sýr a na každý plátek sýra rozklepneme opatrně (aby se nerozteklo) jedno celé vejce. To posypeme drobně nasekanými mandlemi, povrch posypeme solí, pepřem.
- Vložíme do předehřáté trouby, při 180 stupních pečeme až do ztuhnutí vajec, ihned po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.