Zapečené rohlíky s ementálem

Ingredience


Mandle 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rohlíky bílé 4 ks
Salám měkký 130 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 220 g
Vejce slepičí 6 ks
Máslo čerstvé 60 g
Strouhanka 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno naskládáme na kolečka pokrájené rohlíky, na ně také na kolečka rozkrájený salám. Na salám položíme na plátky krájený sýr a na každý plátek sýra rozklepneme opatrně (aby se nerozteklo) jedno celé vejce. To posypeme drobně nasekanými mandlemi, povrch posypeme solí, pepřem.
  2. Vložíme do předehřáté trouby, při 180 stupních pečeme až do ztuhnutí vajec, ihned po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.