Placičky jako lehká večeře

Ingredience


Sůl 1 špetka
Voda pitná 5 dl
Zeleninová směs jarní - mražená 100 g
Kečup ostrý 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
  2. Na lívancové pánvi dobře rozehřejeme olej, lžící nalijeme připravené těsto, opečeme jednu stranu a po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, lívance udržujeme v teple.
  3. Teplé lívance rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme rozpuštěným teplým máslem. Povrch každé porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.