Placičky jako lehká večeře
Ingredience
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
5 dl |
Zeleninová směs jarní - mražená |
100 g |
Kečup ostrý |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
- Na lívancové pánvi dobře rozehřejeme olej, lžící nalijeme připravené těsto, opečeme jednu stranu a po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, lívance udržujeme v teple.
- Teplé lívance rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme rozpuštěným teplým máslem. Povrch každé porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.