Vaječné řízečky

Ingredience


Chléb konzumní 6 krajíc
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 20 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Kečup ostrý 60 g
Okurky nakládané 60 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl, pepř a dobře metlou prošleháme. Vsypeme strouhanku, nasekanou zelenou část jarní cibulky, promícháme. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku.
  2. V pánvi rozpálíme olej, malou naběračkou naléváme těsto na dno pánve do tvaru oválu. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do skončení těsta.
  3. Krajíce chleba potřeme hořčici, na ně klademe vaječné řízky. Navrch položíme na tenká kolečka pokrájené kyselé okurky a na tence rozkrájenou cibuli. Nakonec každý krajíc s vaječným řízkem pokapeme ostrým kečupem.