Vaječné smaženky s uzeným masem

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 180 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Olej slunečnicový 1 dl
Červená řepa sterilovaná 200 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vroucí vody v kastrůlku opatrně pomoci lžíce poklademe vejce. Vaříme je natvrdo 10 minut, následně scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na malé kostky.
  2. Při pokojové teplotě změklé máslo pokrájíme do misky a utřeme na hladkou hmotu. Přisypeme do ní mouku s kypřicím práškem, za stálého míchání přiléváme smetanu. Do těsta přidáme kousky pokrájené maso, vložíme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z těsta rukama tvarujeme placky, následně je obalíme ve strouhance.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, na něj pokládáme placky, osmažíme po obou stranách do hněda. Teplé placky rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme na tenká kolečka rozkrájenou červenou baby řepu, pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.