Obložená vejce
Ingredience
Majonéza |
100 g |
Paprika mletá sladká |
4 špetka |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Salát vlašský |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vroucí vody v kastrůlku opatrně klademe vejce, která 10 minut povaříme natvrdo. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Oloupeme, překrojíme na půlky.
- Na střed dezertních talířků rozdělíme vlašský salát, na povrch salátu položíme kolečko papriky, do středu papriky umístíme půlku vejce. Přes vejce nalijeme majonézu, posypeme sladkou paprikou, pepřem a ozdobíme drobně nasekanou petrželovou natí, podáváme.