Zeleninové taštičky kořeněné
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
6 g |
Kari koření |
4 g |
Kmín římský |
4 g |
Kurkuma |
4 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
30 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
230 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej olivový extra panenský |
15 ml |
Olej slunečnicový |
25 ml |
Pastinák |
120 g |
Sůl |
8 g |
Tuk |
25 g |
Voda pitná |
50 ml |
Vývar slepičí |
80 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev i pastinák očistíme, pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, mletou papriku, přidáme máslo, zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu, zakápneme panenským olejem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny uležet v chladu.
- Těsto vyválíme na střední plát a rozřízneme na 4 čtverce. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev, pastinák, cibuli, česnek, krátce osmahneme, okořeníme římským kmínem, kurkumou, kari kořením, osolíme, přidáme hořčici, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, až se všechna tekutina odpaří. Zeleninovou směs naneseme dorostřed každého čtverce, cípy těsta přehneme křížem proti sobě přes náplň, přimáčkneme, taštičky vyskládáme na pomaštěný plech, potřeme mlékem a pečeme při 200°C asi půl hodiny.