Zeleninové taštičky kořeněné

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Hořčice Bornier - hrubozrnná 6 g
Kari koření 4 g
Kmín římský 4 g
Kurkuma 4 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 30 ml
Mouka pšeničná celozrnná 230 g
Mrkev kořen 120 g
Olej olivový extra panenský 15 ml
Olej slunečnicový 25 ml
Pastinák 120 g
Sůl 8 g
Tuk 25 g
Voda pitná 50 ml
Vývar slepičí 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev i pastinák očistíme, pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, mletou papriku, přidáme máslo, zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu, zakápneme panenským olejem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny uležet v chladu.
  2. Těsto vyválíme na střední plát a rozřízneme na 4 čtverce. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev, pastinák, cibuli, česnek, krátce osmahneme, okořeníme římským kmínem, kurkumou, kari kořením, osolíme, přidáme hořčici, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, až se všechna tekutina odpaří. Zeleninovou směs naneseme dorostřed každého čtverce, cípy těsta přehneme křížem proti sobě přes náplň, přimáčkneme, taštičky vyskládáme na pomaštěný plech, potřeme mlékem a pečeme při 200°C asi půl hodiny.