Sardelovou pastou plněná vejce

Ingredience


Hořčice 2 kávová lžička
Majonéza 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Okurka salátová 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 špetka
Petržel - nať 10 g
Ředkvička 100 g
Salát hlávkový 40 g
Sardelová pasta 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně překrojíme, žloutky vybereme. Do misky dáme volně změklé máslo, přidáme hořčici, majonézu, rozdrobené žloutky, sardelovou pastu, pepř a vše dobře prošleháme. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, poté už jen promícháme vařečkou. Připravenou náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky vajec.
  2. Na dno dezertních talířků klademe listy hlávkového salátu, na ně položíme naplněná vejce. Talířky ozdobíme na tenká kolečka nakrájenou ředkvičkou a salátovou okurkou.