Sardelovou pastou plněná vejce
Ingredience
Hořčice |
2 kávová lžička |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Ředkvička |
100 g |
Salát hlávkový |
40 g |
Sardelová pasta |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně překrojíme, žloutky vybereme. Do misky dáme volně změklé máslo, přidáme hořčici, majonézu, rozdrobené žloutky, sardelovou pastu, pepř a vše dobře prošleháme. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, poté už jen promícháme vařečkou. Připravenou náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky vajec.
- Na dno dezertních talířků klademe listy hlávkového salátu, na ně položíme naplněná vejce. Talířky ozdobíme na tenká kolečka nakrájenou ředkvičkou a salátovou okurkou.