Hovězí ledvinky Dionnaise
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Hovězí ledviny |
500 g |
Koňak |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
250 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je pokrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme je do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
- V kastrolu do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Zalijeme koňakem, oflambujeme a přidáme mouku, kterou necháme zrůžovět, poté přidáme hořčici i chilli, zalijeme vínem, zamícháme, nakonec na mírném ohni dusíme do měkka. Těsně před podáváním vmícháme máslo a osolíme.