Hovězí ledvinky s petrželí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí ledviny |
500 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
250 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou petržel uvaříme v litru vody a nakrájíme na plátky.
- Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
- V kastrolu na sádle do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme mouku, kmín, pepř, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem z petržele, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařenou rozkrájenou petržel, osolíme, opečeme do růžova a vmícháme do hotových ledvinek. Osolíme a podáváme.