Hovězí ledvinky s petrželí

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí ledviny 500 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 250 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou petržel uvaříme v litru vody a nakrájíme na plátky.
  2. Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
  3. V kastrolu na sádle do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme mouku, kmín, pepř, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem z petržele, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařenou rozkrájenou petržel, osolíme, opečeme do růžova a vmícháme do hotových ledvinek. Osolíme a podáváme.