Zapečená omeleta se žampióny

Ingredience


Cibule 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Olej slunečnicový 70 ml
Sýr Parmezán 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova ji osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
  2. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí a přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, vložíme do horké trouby a při střední teplotě zapečeme 15 minut.
  3. Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.