Zapečená omeleta se žampióny
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Sýr Parmezán |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova ji osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
- Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí a přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, vložíme do horké trouby a při střední teplotě zapečeme 15 minut.
- Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.