Telecí řízky přírodní
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
4 plátek |
Vývar telecí |
1 šálek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
- Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.