Telecí řízky přírodní

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 4 plátek
Vývar telecí 1 šálek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
  3. Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.