Mandarinkový koláč
Ingredience
Cukr krupice |
180 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Mandarinky |
2 ks |
Mandle mleté |
50 g |
Máslo čerstvé |
180 g |
Samokypřicí mouka |
180 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mandarinky oloupeme, kůru nastrouháme, z mandarinek vymačkáme šťávu. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr, kůru a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce, opatrně přimícháme mouku, mleté mandle a smetanu. Formu vymažeme tukem, naplníme máslovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu.
- Na vlažný koláč rovnoměrně rozlijeme šťávu z mandarinek, jakmile se všechna vsákne, posypeme moučkovým cukrem a vychladlý koláč podáváme.