Mandarinkový koláč

Ingredience


Cukr krupice 180 g
Cukr moučkový 50 g
Mandarinky 2 ks
Mandle mleté 50 g
Máslo čerstvé 180 g
Samokypřicí mouka 180 g
Smetana 33% (šlehačka) 50 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandarinky oloupeme, kůru nastrouháme, z mandarinek vymačkáme šťávu. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr, kůru a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce, opatrně přimícháme mouku, mleté mandle a smetanu. Formu vymažeme tukem, naplníme máslovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu.
  2. Na vlažný koláč rovnoměrně rozlijeme šťávu z mandarinek, jakmile se všechna vsákne, posypeme moučkovým cukrem a vychladlý koláč podáváme.