Bramborové rösti mrkvové

Ingredience


Brambory 400 g
Cibulka jarní 80 g
Mrkev kořen 150 g
Olej slunečnicový 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 40 g
Šlehačka ve spreji 120 g
Sůl 6 g
Sýr Parmezán 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, mrkev očistíme, nastrouháme najemno, bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Brambory vymačkáme, vsypeme do mísy, přidáme mrkev, cibulku, vejce, sůl, pepř a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborové těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Rösti vyjmeme, necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk, upravíme po dvou kusech na talířky, ozdobíme šlehačkou, posypeme strouhaným parmezánem a posekanou petrželkou.