Bramborové rösti mrkvové
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibulka jarní |
80 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej slunečnicový |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
40 g |
Šlehačka ve spreji |
120 g |
Sůl |
6 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, mrkev očistíme, nastrouháme najemno, bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Brambory vymačkáme, vsypeme do mísy, přidáme mrkev, cibulku, vejce, sůl, pepř a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborové těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Rösti vyjmeme, necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk, upravíme po dvou kusech na talířky, ozdobíme šlehačkou, posypeme strouhaným parmezánem a posekanou petrželkou.