Tortilla s hrachovými lusky a žampiony
Ingredience
Brambory |
250 g |
Cibule |
80 g |
Fazolové lusky |
150 g |
Hrachové lusky |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Omáčka rajčatová |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
12 ks |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Žampiony nakrájíme na plátky, hrachové a fazolové lusky vaříme zvlášť ve vroucí vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. Lusky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátečky.
- V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přisypeme žampiony a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme 3 rozkvedlaná vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a smažíme dozlatova. Vyjmeme a položíme na velký talíř. Do pánve přidáme další lžíci oleje, přisypeme brambory s cibulí a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme třemi rozkvedlanými vejci, necháme ztuhnout, obrátíme a smažíme dozlatova. Bramborovou tortillu vyjmeme a položíme na žampionovou tortillu. Takto postupujeme i s hrachovou a fazolovou tortillou, položíme na obě předcházející tortilly, rozdělíme na 6 dílů, upravíme na talíře, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme.