Tortilla s hrachovými lusky a žampiony

Ingredience


Brambory 250 g
Cibule 80 g
Fazolové lusky 150 g
Hrachové lusky 200 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Omáčka rajčatová 120 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 15 g
Vejce slepičí 12 ks
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony nakrájíme na plátky, hrachové a fazolové lusky vaříme zvlášť ve vroucí vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. Lusky nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátečky.
  2. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přisypeme žampiony a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme 3 rozkvedlaná vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a smažíme dozlatova. Vyjmeme a položíme na velký talíř. Do pánve přidáme další lžíci oleje, přisypeme brambory s cibulí a smažíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme třemi rozkvedlanými vejci, necháme ztuhnout, obrátíme a smažíme dozlatova. Bramborovou tortillu vyjmeme a položíme na žampionovou tortillu. Takto postupujeme i s hrachovou a fazolovou tortillou, položíme na obě předcházející tortilly, rozdělíme na 6 dílů, upravíme na talíře, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme.