Telecí kotlety s lečem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Lečo sterilované |
300 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso naklepeme (kost necháme), osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, potřeme olejem, zakapeme citronovou šťávou a v misce necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Odleželé maso z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené maso odložíme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme lečo a chvíli dusíme.
- Maso podáváme přelité lečem.