Telecí kotlety s lečem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Lečo sterilované 300 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kotlety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naklepeme (kost necháme), osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, potřeme olejem, zakapeme citronovou šťávou a v misce necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Odleželé maso z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené maso odložíme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme lečo a chvíli dusíme.
  3. Maso podáváme přelité lečem.