Telecí řízky s vinným šodó
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso z obou stran osmažíme na másle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme víno a necháme zchladnout. Víno přelijeme do mísy a nad párou do něj zašleháme žloutky a šleháme do zhoustnutí. Nevaříme, žloutky by se srazily!
- Maso podáváme přelité šodó.