Mleté telecí řízky kořeněné

Ingredience


Hovězí vývar základní 400 ml
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 60 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 40 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, máslo rozpustíme.
  2. V míse umícháme maso se žloutky, smetanou, máslem, natí, solí a kořením. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na sádle z obou stran dozlatova. Usmažené řízky odložíme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, zarestujeme, zašleháme vývar a omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a chvíli dusíme.