Mleté telecí řízky kořeněné
Ingredience
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
60 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
40 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, máslo rozpustíme.
- V míse umícháme maso se žloutky, smetanou, máslem, natí, solí a kořením. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na sádle z obou stran dozlatova. Usmažené řízky odložíme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, zarestujeme, zašleháme vývar a omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a chvíli dusíme.