Hovězí vemínko po španělsku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí vemeno 500 g
Kečup 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 130 g
Paprika červená 3 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 5 ks
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vemínko vcelku uvaříme ve slané vodě, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme kousky a prolisujeme česnek.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém dozlatova z obou stran opečeme plátky vemínka. Přendáme je do jiné nádoby a na másle v pánvi opečeme cibuli. Když zrůžoví, přidáme proužky papriky, rajčata, česnek, kečup, vrátíme zpět kousky vemínka a vše osolíme. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut.
  4. Podáváme posypané zelenou petrželkou.