Hovězí vemínko po španělsku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vemeno |
500 g |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
130 g |
Paprika červená |
3 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vemínko vcelku uvaříme ve slané vodě, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky.
- Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme kousky a prolisujeme česnek.
- V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém dozlatova z obou stran opečeme plátky vemínka. Přendáme je do jiné nádoby a na másle v pánvi opečeme cibuli. Když zrůžoví, přidáme proužky papriky, rajčata, česnek, kečup, vrátíme zpět kousky vemínka a vše osolíme. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut.
- Podáváme posypané zelenou petrželkou.