Závitky z telecího masa plněné vepřovým masem

Ingredience


Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Strouhanka 80 g
Sýr Parmezán 30 g
Vejce slepičí 2 ks
Česnek 1 stroužek
Kmín mletý 2 špetka
Muškátový oříšek 2 špetka
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Parmezán 30 g
Vepřové maso mleté 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme, parmazán nastrouháme.
  2. Umleté vepřové maso v míse dobře promícháme s česnekem, solí, kořením a sýrem. Masovou hmotu rozdělíme na telecí řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích se sýrem a ve strouhance. Smažíme z obou stran na sádle dozlatova.