Závitky z telecího masa plněné vepřovým masem
Ingredience
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Strouhanka |
80 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Kmín mletý |
2 špetka |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vepřové maso mleté |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme, parmazán nastrouháme.
- Umleté vepřové maso v míse dobře promícháme s česnekem, solí, kořením a sýrem. Masovou hmotu rozdělíme na telecí řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích se sýrem a ve strouhance. Smažíme z obou stran na sádle dozlatova.