Dušené hovězí plátky s hořčicí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- V kastrolu na másle s olejem osmažíme řízky z obou stran dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme hořčici a vývar. Do omáčky vrátíme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.