Dušené hovězí plátky s hořčicí

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice Bornier - hrubozrnná 1 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Olej rostlinný 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V kastrolu na másle s olejem osmažíme řízky z obou stran dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme hořčici a vývar. Do omáčky vrátíme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.