Hovězí játra na paprice

Ingredience


Cibule 2 ks
Játra hovězí 500 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Ocet kvasný lihový 200 ml
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 150 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí.
  2. Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme je, na jejich místě dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, játra vrátíme, zasypeme oběma paprikami a moukou, zalijeme cca 200 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit doměkka ve středně vyhřáté troubě.
  3. Solíme těsně před podáváním.