Hovězí játra na paprice
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Játra hovězí |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
200 ml |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
150 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí.
- Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme je, na jejich místě dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, játra vrátíme, zasypeme oběma paprikami a moukou, zalijeme cca 200 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit doměkka ve středně vyhřáté troubě.
- Solíme těsně před podáváním.