Předkrm z hroznů a smetany s medem
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hroznové víno |
350 g |
Jogurt bílý |
250 g |
Majonéza |
200 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
200 g |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 45% |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smetanu, majonézu, jogurt smícháme dohromady, osolíme, opepříme, podle chuti osladíme. Přimícháme citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Následovně vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, nasekané ořechy a omyté barevné víno. Ještě jednou promícháme a vložíme do lednice.
- Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a pokapeme medem.