Předkrm z hroznů a smetany s medem

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hroznové víno 350 g
Jogurt bílý 250 g
Majonéza 200 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 200 g
Pepř černý mletý 0.5 špetka
Petržel - nať 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 g
Sůl 1 špetka
Sýr Gouda 45% 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu, majonézu, jogurt smícháme dohromady, osolíme, opepříme, podle chuti osladíme. Přimícháme citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Následovně vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, nasekané ořechy a omyté barevné víno. Ještě jednou promícháme a vložíme do lednice.
  2. Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a pokapeme medem.