Dušené hovězí srdce

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí srdce 1 kg
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí srdce zbavíme loje a blan, rozpůlíme, vypereme pod tekoucí vodou a rozkrájíme na malé kostky.
  2. Ve pánvi rozpálíme sádlo, na kterém srdce zprudka opečeme. Tuk scedíme do kastrolu, ve kterém chceme pokrm připravovat. Do kastrolu vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme kousky srdce, zasypeme moukou, osolíme, opepříme, chvílí za stálého míchání opékáme, nakonec přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Před podáváním zjemníme máslem.