Koláč s kandovaným ovocem a medem

Ingredience


Kandované ovoce 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Med včelí 60 g
Mléko polotučné 130 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Nové koření celé 8 g
Pomerančová kůra 30 g
Pomerančová šťáva 80 ml
Rozinky tmavé 100 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, mleté nové koření, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobivá směs. Přisypeme kandované ovoce, rozinky, strouhanou pomerančovou kůru, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, med a vypracujeme řidší těsto. Formu vymažeme tukem, přilijeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 1 hodinu.