Koláč s kandovaným ovocem a medem
Ingredience
Kandované ovoce |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Med včelí |
60 g |
Mléko polotučné |
130 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Nové koření celé |
8 g |
Pomerančová kůra |
30 g |
Pomerančová šťáva |
80 ml |
Rozinky tmavé |
100 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
130 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, mleté nové koření, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobivá směs. Přisypeme kandované ovoce, rozinky, strouhanou pomerančovou kůru, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, med a vypracujeme řidší těsto. Formu vymažeme tukem, přilijeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 1 hodinu.