Zázvorový koláč s nektarinkami

Ingredience


Cukr moučkový 180 g
Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Máslo čerstvé 150 g
Med včelí 40 g
Mléko polotučné 150 ml
Nektarinka 300 g
Samokypřicí mouka 240 g
Sůl 1 špetka
Tuk 25 g
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor kandovaný 25 g
Zázvor mletý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky, kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, špetku soli, cukr, mletý zázvor, promícháme, přidáme med, kandovaný zázvor, máslo, mléko, vejce, nektarinky a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, naplníme těstem, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C asi 35 minut.
  2. Koláč necháme vychladnout ve formě, naporcujeme a podáváme.