Zázvorový koláč s nektarinkami
Ingredience
Cukr moučkový |
180 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Med včelí |
40 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Nektarinka |
300 g |
Samokypřicí mouka |
240 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor kandovaný |
25 g |
Zázvor mletý |
15 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky, kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, špetku soli, cukr, mletý zázvor, promícháme, přidáme med, kandovaný zázvor, máslo, mléko, vejce, nektarinky a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, naplníme těstem, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C asi 35 minut.
- Koláč necháme vychladnout ve formě, naporcujeme a podáváme.