Úhoř dušený na bylinkovém másle
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Máslo bylinkové |
80 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Úhoř říční |
400 g |
Vývar rybí |
1 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Úhoře stáhneme, omyjeme a osušíme utěrkou. Nakrájíme na porce tak, aby byly vždy dva kousky na jednu porci.
- Porce nařízneme několika mělkými řezy, osolíme a opečeme zprudka na oleji. Zbylý olej slijeme.
- Opečeného úhoře zalijeme rybím vývarem, přidáme bylinkové máslo a dusíme pod pokličkou do změknutí.
- Při podávání ozdobíme jednotlivé porce plátkem citronu.