Telecí ledvinky na madeiře
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej rostlinný |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí ledviny |
500 g |
Víno madeira |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, lůj na povrchu zčásti odkrojíme a nakrájíme je na kostky. Na oleji je napolovic opečeme a vhodíme na cedník, aby krev dobře vykapala.
- Na pánvi rozpustíme polovinu másla, ve kterém ledvinky dozlatova opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, do tuku na pánvi vlijeme víno a přidáme rajčatový protlak, povaříme, vrátíme ledvinky, osolíme, opepříme a vmícháme druhou polovinu másla. Už nevaříme.
- Musíme pracovat velmi rychle, protože ledvinky dlouhým tepelným zpracováním snadno tvrdnou.