Telecí ledvinky na madeiře

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Olej rostlinný 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Telecí ledviny 500 g
Víno madeira 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, lůj na povrchu zčásti odkrojíme a nakrájíme je na kostky. Na oleji je napolovic opečeme a vhodíme na cedník, aby krev dobře vykapala.
  2. Na pánvi rozpustíme polovinu másla, ve kterém ledvinky dozlatova opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, do tuku na pánvi vlijeme víno a přidáme rajčatový protlak, povaříme, vrátíme ledvinky, osolíme, opepříme a vmícháme druhou polovinu másla. Už nevaříme.
  3. Musíme pracovat velmi rychle, protože ledvinky dlouhým tepelným zpracováním snadno tvrdnou.